Terese Ädling

Redan innan hon knäckte läskoden älskade Terese att lyssna på berättelser och när hon själv kunde läsa blev hon en riktig bokslukare som har läst många böcker. Som ni förstår har en stor del av uppväxttiden tillbringats på bibliotek eller med ivriga försök att skapa egna berättelser. Det resulterade i ett stort antal noveller där de flesta hamnade i byrålådan.

Sedan 2017 har Terese – utöver sitt arbete som projekteringsledare i byggbranschen – arbetat extra med skrivande. Hon har bland annat skrivit femton artiklar med tillhörande aktiviteter till det digitala läromedlet Clio online. 2018 antogs Terese till region Uppsalas mentorskapsprogram för författare där hon hade författaren Danny Wattin som mentor.

2021 debuterade hon med barn och ungdomsboken ”Kämpa Jessica!” som hon skrivit tillsammans med sin dotter Chloe Ädling. Boken ges ut av Idus förlag. I april 2022 släpptes boken ”En ballong till syster”, även denna ges ut av Idus förlag.

Att barn känner sig hörda och sedda genom att känna igen sig i litteraturen tycker Terese är viktigt. Hon vill med sina berättelser visa att det är okej att känna sig ledsen och att det samtidigt går att hitta glädjen mitt i det jobbiga.

Bibliografi:

Kämpa Jessica! 2021, Idus förlag

En ballong till syster, 2022, Idus förlag.