Recensioner En ballong till syster

”Med enkelt avskalat och rytmiskt uttrycksfullt språk, förmedlas såväl känslor som handling på barnets nivå med barnets perspektiv. I texten gestaltas det lilla barnets beslutsvånda och kärleksfulla omsorg blandad med ett uns av egen önskan att få en fin ballong. De vuxna beskrivs, i det begränsade formatet, med värme. Hanna Ingvarsson som har illustrerat ett flertal böcker för unga tidigare, svarar för de enkla och tydligt barntillvända illustrationema. Där finns detaljer som kommenterar och berikar helheten; Emma rockar sockor och morfar är rullstolsburen.” – Lektör Jan Hansson. Del av recension från BTJ häfte nr 9.

” En ballong till syster är en fin bok om att känna sig ledsen och vara orolig när någon man tycker om ligger på sjukhus. Boken handlar också om glädje och att göra någon glad. Språket är enkelt, finstämt och beskriver Elsas känslor väl trots att det bara är ett fåtal meningar per uppslag. Tack vare språket, de olika känslorna som beskrivs på ett lätt sätt samt mängden text gör sig En ballong till syster till en perfekt bok att läsa för min barngrupp på förskolan. Illustrationerna är ljusa och fina i härliga färger som beskriver miljöer, situationer och känslor trovärdigt och passar fint ihop med texten. Boktips till barn i ålderskategorin 3-6 år, barnfamiljer och förskolor!” – Karin Askerin, @KarinAskerinFörfattare

” Boken är läst under en mysig sagostund tillsammans med Samantha. Elsa får ont i magen då hon tänker på att syster Alma ska vara på sjukhus länge länge. Vad gör man då för att göra någon glad? Jo en ballong i fina färger brukar pigga upp. Det kan vara lite skrämmande för syskonen om ett av barnen eller någon annan anhörig i familjen är sjuk. De behöver få veta vad som händer, för att de ska förstå och känna sig lugna. Det är viktigt att barnen får visa de känslor de har. Denna boken visar hur man kan göra det på ett fint sätt, för att alla ska bli glada. Hur glad blir man inte av en ballong i klara fina färger? Vi tyckte att boken var bra och läsvärd, samt att illustrationerna var jätte gulliga med klara, fina färger.

Ett viktigt ämne ❤️❤️❤️❤️❤️/5. ”- Nina Hansson, @ninnisskogisar